Fixcatering.pl - catering dietetyczny. Zawsze pod ręką...

Sprawdź co dla Ciebie przygotowaliśmy

Menu

  • Poniedziałek
  • Wtorek
  • Środa
  • Czwartek
  • Piątek
  • Sobota

Poniedziałek 21.10.2019 r.

Śniadanie

Mix salat z prażoną ciecierzycą, suszonymi pomidorami, fasolką szparagową, serem brie, orzechami i sosem toskańskim

II Śniadanie

Jogurt naturalny z naszym musli i mixem owoców

Obiad

Pieczeń drobiowa w sosie chrzanowym, surówka z marchwi i kasza pęczak z ziołami
Wege: Zapiekanka z kaszy jaglanej z brokułami, pomidorami i pieczarkami

Podwieczorek

Fit szarlotka

Kolacja

Sałatka warstwowa gyros z pieczywem lekkim
Wege: sałatka z łososiem

(Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko, orzechy, jaja, ryby)

Wtorek 22.10.2019 r.

Śniadanie

Frittata z szynką drobiową, cukinią, suszonymi pomidorami, warzywa, pieczywo
Wege: Frittata z cukinią i suszonymi pomidorami

II Śniadanie

Monte z kaszy jaglanej

Obiad

Duszona karkówka w sosie własnym, ryż brązowy, kalafior

Podwieczorek

Koktajl: mango, gruszka, pomarańcza, banan z chia

Kolacja

Sałatka śródziemnomorska z makaronem

(Alergeny: mleko, zboża zawierające gluten, jaja, gorczyca, mleko)

Środa 23.10.2019 r.

Śniadanie

Kiełbaski greckie, świeże warzywa, pieczywo
Wege: kiełbaski sojowe, świeże warzywa, pieczywo

II Śniadanie

Owsianka śniadaniowa z brzoskwinią, malinami i winogronem

Obiad

Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, surówka z kapusty pekińskiej
Wege: pulpeciki warzywne w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, surówka z kapusty pekińskiej

Podwieczorek

Leniwe na słodko z jogurtem i owocami leśnymi

Kolacja

Zupa krem z brokuła z jajkiem i ryżem czarnym i parabolicznym

(Alergeny:  mleko, jaja, seler,zboża zawierające gluten, gorczyca)

Czwartek 24.10.2019 r.

Śniadanie

Sałatka neapolitańska z jajkiem i tuńczykiem

II Śniadanie

Ryżanka z owocami, wiórkami kokosowymi i pestkami dyni i słonecznika

Obiad

Okoń nilowy w sosie tatarskim, pieczone ziemniaki, fasolka szparagowa

Podwieczorek

Krem z buraka czerwonego z orzechami włoskimi

Kolacja

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym
Wege: zapiekanka makaronowa z warzywami

(Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba, seler)

Piątek 25.10.2019 r.

Śniadanie

Kanapka z humusem z pieczona dynia, polędwicą drobiową i warzywami
Wege: kanapka z humusem z pieczoną dynią, żółtym serem i warzywami

II Śniadanie

Jogurt chia z musem i musli

Obiad

Butter chicken z ryżem basmati i surówką z białej kapusty
Wege: Warzywa po wietnamsku z ryżem basmati i surówką z białej kapusty

Podwieczorek

Koktajl: bomba witaminowa z buraka, gruszki, truskawki, maliny i siemienia lnianego

Kolacja

Gulasz warzywny z białą fasolą i kaszą gryczaną

(Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko, seler, gorczyca)

Sobota 26.10.2019 r.

Śniadanie

Cytrynowa pasta z zielonego groszku, warzywa, pieczywo

II Śniadanie

Sałatka z serem camembert, winogronem i warzywami

Obiad

Butter chicken z ryżem basmati i surówką z białej kapusty
Wege: Warzywa po wietnamsku z ryżem basmati i surówką z białej kapusty

Podwieczorek

Banan z twarożkiem, jogurtem i owocami

Kolacja

Gulasz warzywny z białą fasolą i kaszą gryczaną

(Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko)

*Informujemy, że menu może ulec zmianie

*Informujemy, że produkty użyte w potrawach mogą ulec zmianie.


Lista alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne