Godziny otwarciaPon-Pt 10-18Skontaktuj się z nami+48 793 174 555e-mail:info@fixcatering.pl
Sprawdź co dla Ciebie przygotowaliśmy

Menu

  • Poniedziałek
  • Wtorek
  • Środa
  • Czwartek
  • Piątek
  • Sobota

Poniedziałek 17.01.2022 r. 

Śniadanie

Kanapka z pastą meksykańską, ogórkiem kiszonym i kalarepą, chleb żytni
składniki: chleb żytni (mąka żytnia, woda, sól), filet z kurczaka, ogórek kiszony, kalarepa, fasola konserwowa (fasola, woda, sól), kukurydza konserwowa (ziarno kukurydzy, woda, sól), papryka, jogurt bez laktozy (mleko), majonez (olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj), sól, pieprz, papryka ostra), sól, pieprz, papryka ostra

WEGE: Kanapka z pastą meksykańską, ogórkiem kiszonym i kalarepą, chleb żytni
składniki: chleb żytni (mąka żytnia, woda, sól), tofu (soja), ogórek kiszony, kalarepa, fasola konserwowa (fasola, woda, sól), kukurydza konserwowa (ziarno kukurydzy, woda, sól), papryka, jogurt bez laktozy (mleko), majonez (olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj), sól, pieprz, papryka ostra), sól, pieprz, papryka ostra
Alergeny: 1b, 3, 6, 7, 9

II Śniadanie

Kokosowy pudding chia z musli i brzoskwinią
składniki: jogurt naturalny (mleko), musli (owies, jęczmień, płatki kukurydziane, rodzynki, owoce kandyzowane), brzoskwinia, chia
Alergeny: 1c, 1d, 7

Obiad

Pulpeciki w sosie pomidorowo- śmietnkowym z kaszą bulgur z natką i surówką z kapusty kiszonej
składniki: filet z kurczaka, kasza bulgur (pszenica durum), kapusta kiszona, marchewka, pomidory, śmietanka roślinna bez nabiału (baza sojowa, tłuszcz kokosowy, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy) cebula, czosnek, jaja, koper, natka, sól, pieprz, przyprawy

WEGE: Pulpeciki w sosie pomidorowo- śmietnkowym z kaszą bulgur z natką i surówką z kapusty kiszonej
składniki: kasza bulgur (pszenica durum), kapusta kiszona, komosa ryżowa, ciecierzyca, cukinia, marchewka, pomidory, śmietanka roślinna bez nabiału (baza sojowa, tłuszcz kokosowy, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy) cebula, czosnek, jaja, koper, natka, sól, pieprz, przyprawy
Alergeny: 1a, 3, 6

Podwieczorek

Brownie z czerwonej fasoli z polewą z gorzkiej czekolady i orzechami ziemnymi
składniki: fasola czerwona konserwowa (fasola, woda, sól), banan, orzechy ziemne, jaja, olej rzepakowy, kakao, gorzka czekolada, soda oczyszczona
Alergeny: 3, 5

Kolacja

Bigos z cukinią, marchewką i pieczarkami z kiełbaską, pieczywo lekkie
składniki: kapusta, kiełbasa firmowa (mięso wieprzowe, woda, mięso wołowe, sól, substancja zagęszczająca, wzmacniacz smaku, przyprawy, koncentrat białka sojowego, substancja konserwująca, jelito wieprzowe) cukinia, marchewka, pieczarka, pieczywo lekkie (mąka żytnia, kaszka kukurydziana, otręby pszenne, olej rzepakowy, lecytyna), przecier pomidorowy, powidła śliwkowe, sól, pieprz, zioła
WEGE:
Bigos z cukinią, marchewką i pieczarkami z kiełbaską, pieczywo lekkie
składniki: kapusta, kiełbasa firmowa (mięso wieprzowe, woda, mięso wołowe, sól, substancja zagęszczająca, wzmacniacz smaku, przyprawy, koncentrat białka sojowego, substancja konserwująca, jelito wieprzowe) cukinia, marchewka, pieczarka, pieczywo lekkie (mąka żytnia, kaszka kukurydziana, otręby pszenne, olej rzepakowy, lecytyna), przecier pomidorowy, powidła śliwkowe, sól, pieprz, zioła
Alergeny: 1a, 1b, 6

Wtorek 18.01.2022

Śniadanie

Serek wiejski z ogórkiem, szczypiorkiem i kukurydzą, z prażonym słonecznikiem I kiełkami, pomidor malinowy, roszponka, chleb ze słonecznikiem
składniki: chleb ze słonecznikiem (mąka żytnia, woda, słonecznik, siemię lniane, sól), serek wiejski (mleko), pomidor malinowy, ogórek, kukurydza, słonecznik, szczypior, kiełki, roszponka, sól, pieprz
Alergeny: 1d, 7

II Śniadanie

Omlet z masłem orzechowym, bananem, frużeliną wiśniową i chipsami kokosowymi
składniki: jaja, banan, masło orzechowe (orzechy ziemne), wiśnie, chipsy kokosowe, erytrytol
Alergeny: 3, 5

Obiad

Wegetariańskie risotto z warzywami, serem grana padano, orzechami i świeżą natką
składniki: ryż brązowy, cukinia, papryka, marchewka, groszek, pieczarka, dynia, cebula, orzechy nerkowca, bulion, białe wino, grana padano (mleko), sól, pieprz, przyprawy
Alergeny: 7, 8a

Podwieczorek

Koktajl mango lassi
składniki: jogurt naturalny (mleko), mleko, banan, mango, kardamon, miód
Alergeny: 7

Kolacja

Brokuły na mixie sałat z pieczonym kurczakiem, serem sałatkowym, pomidorkami koktajlowymi i prażonymi pestkami dyni z dressingiem chrzanowym , pieczywo lekkie
składniki: brokuł, filet z kurczaka, ser sałatkowy (mleko), pomidorki koktajlowe, pieczywo lekkie (mąka żytnia, kaszka kukurydziana, otręby pszenne, olej rzepakowy, lecytyna), mix sałat (lodowa, sałata strzępiasta, roszponka), olej rzepakowy, pestki dyni, chrzan (korzeń chrzanu, cukier, cytryna, woda, olej rzepakowy, regulator kwasowości:kwas cytrynowy), sól, pieprz

WEGE: Brokuły na mixie sałat z łososiem wędzonym, serem sałatkowym, pomidorkami koktajlowymi i prażonymi pestkami dyni z dressingiem chrzanowym , pieczywo lekkie
składniki: brokuł, łosoś wędzony, ser sałatkowy (mleko), pomidorki koktajlowe, pieczywo lekkie (mąka żytnia, kaszka kukurydziana, otręby pszenne, olej rzepakowy, lecytyna), mix sałat (lodowa, sałata strzępiasta, roszponka), olej rzepakowy, pestki dyni, chrzan (korzeń chrzanu, cukier, cytryna, woda, olej rzepakowy, regulator kwasowości:kwas cytrynowy), sól, pieprz
Alergeny: 1a, 1b, 4, 7

Środa 19.01.2022

Śniadanie

Omlet z filetem z indyka, cukinią, papryką i szpinakiem, warzywa, chleb z dynią
składniki: chleb z dynią (mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, siemię lniane, woda, sól), jaja, filet z indyka, pomidor, ogórek, cukinia, papryka, szpinak, roszponka, kiełki, sól, pieprz

WEGE: Omlet z warzywami, mix warzywa, chleb z dynią
składniki: chleb z dynią (mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, siemię lniane, woda, sól), jaja, pomidor, ogórek, cukinia, papryka, szpinak, roszponka, kiełki, sól, pieprz
Alergeny: 1b, 3

II Śniadanie

Owsianka dyniowa z bananem i orzechami
składniki: płatki owsiane (owies), mleko, jogurt naturalny (mleko), dynia, banan, orzechy nerkowca substancja słodząca erytrytol
Alergeny: 1d, 7, 8a

Obiad

Pałka z kurczaka w marynacie teryiaki, trend lunch i marchewką z groszkiem
składniki: Pałka z kurczaka, trend lunch (pęczak, bulgur), marchewka, groszek, sos teryiaki (woda, cukier, sos sojowy (woda, soja, cukier, sól), ocet, imbir, skrobia modyfikowana, czosnek, sezam, przyprawy), olej rzepakowy, sezam, sól, pieprz, przyprawy

WEGE: Kotlety z pieczarek z trend lunch i marchewką z groszkiem
składniki: trend lunch (pęczak, bulgur) marchewka, groszek, pieczarka, jaja, cebula, natka, sól, pieprz, bułka tarta bezglutenowa, sezam, sól, pieprz, przyprawy
Alergeny: 1a, 3, 6, 11

Podwieczorek

Kokosowy pudding chia z musem truskawkowym
składniki: jogurt naturalny (mleko), truskawki, chia, wiórki kokosowe, erytrytol
Alergeny: 7

Kolacja

Kajzerka z szarpaną wieprzowiną z surówką z kapusty i sosem miodowo-musztardowym
składniki: Kajzerka pszenno-żytnia (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól), łopatka wieprzowa, biała kapusta, czerwona kapusta, marchewka, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, barwnik: kurkumina), miód, olej rzepakowy, sól, pieprz, przyprawy

WEGE: Kajzerka z łososiem wędzonym, jajkiem sadzonym z surówką z kapusty i sosem miodowo-musztardowym
składniki: Kajzerka pszenno-żytnia (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól), łosoś wędzony, jaja, biała kapusta, czerwona kapusta, marchewka, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, barwnik: kurkumina), miód, olej rzepakowy, sól, pieprz, przyprawy
Alergeny: 1a, 1b, 3, 4, 10

Czwartek 20.01.2022

Śniadanie

Pasta śródziemnomorska, warzywa, chleb turecki
składniki: twaróg (mleko), chleb turecki
(mąka pszenna, woda, rodzynki, cukier, drożdże, olej rzepakowy, miód, kawa zbożowa (jęczmień prażony, żyto prażone), sól), ogórek, kalarepa, rzodkiewka, marchew, suszone pomidory, koncentrat pomidorowy,  oliwki, bazylia, sól, pieprz, zioła prowansalskie
Alergeny: 1a, 7, 10

II Śniadanie

Kasza manna z sosem z owoców leśnych
składniki: mleko, kasza manna (pszenica), czarna porzeczka, czerwona porzeczka, maliny, truskawki, jagody, substancja słodząca erytrytol
Alergeny: 1a, 7

Obiad

Dorsz w sosie brokułowym z grana padano i orzechami, z surówką z kiszonej kapusty i pieczonymi ziemniakami
składniki: dorsz, ziemniaki, kapusta kiszona, brokuły, śmietanka roślinna bez nabiału (baza sojowa, tłuszcz kokosowy, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy), orzechy nerkowca, ser grana padano (mleko), sól, pieprz, przyprawy
Alergeny: 4,  6, 7, 8f

Podwieczorek

Ciasto leśny mech
składniki: mąka pełnoziarnista żytnia (żyto), szpinak, jaja, śmietanka roślinna bez nabiału 30% (roztwór białka soczewicy, olej rzepakowy, cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, stabilizator, aromaty), olej rzepakowy, maliny, wiórki kokosowe, erytrytol, soda oczyszczona
Alergeny: 1a, 3

Kolacja

Sałatka nicejska z komosą ryżową
składniki: komosa ryżowa, jajko, tuńczyk, pomidorki koktajlowe, fasolka szparagowa, oliwki, mix sałat, rzymska/lodowa, cebula czerwona, suszone pomidory, olej rzepakowy, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, barwnik: kurkumina), sok z cytryny, czosnek, sól, pieprz
Alergeny:3, 4, 10

Piątek 21.01.2022

Śniadanie

Kanapka z kukurydzianą pastą jajeczną ze szczypiorkiem i warzywami
składniki: chleb wieloziarnisty (mąka żytnia, mąka pszenna, woda, słonecznik, siemię lniane, płatki owsiane, drożdże, olej rzepakowy), jaja, kalarepa, ogórek, rzodkiew, kukurydza, jogurt naturalny bez laktozy (mleko), majonez wegański (olej rzepakowy, woda, ocet spirytusowy, gorczyca, sól, sok cytrynowy z zagęszczonego soku cytrynowego), chrzan (korzeń chrzanu, cukier, cytryna, woda, olej rzepakowy, regulator kwasowości:kwas cytrynowy), szczypior, sól, pieprz
Alergeny: 1a, 1b, 1d, 3, 7, 10

II Śniadanie

Baton raw
składniki: płatki owsiane (owies), banan, słonecznik, morela suszona (dwutlenek siarki), żurawina suszona, wiórki kokosowe, siemię lniane, sezam, czekolada gorzka
Alergeny: 1d, 11, 12

Obiad

Makaron z kurczakiem, cukinią i kukurydzą w sosie śmietanowym
składniki: makaron pełnoziarnisty (pszenica durum), filet z kurczaka cukinia, śmietana roślinna bez nabiału (baza sojowa, tłuszcz kokosowy, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy), cebula, kukurydza, czosnek, grana padano (mleko), świeża pietruszka)

WEGE: Makaron z krewetkami, cukinią i kukurydzą w sosie śmietanowym
składniki: makaron pełnoziarnisty (pszenica durum), krewetki, cukinia, śmietana roślinna bez nabiału (baza sojowa, tłuszcz kokosowy, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy), cebula, kukurydza, czosnek, grana padano (mleko), świeża pietruszka)
Alergeny:  1a, 2, 6, 7

Podwieczorek

Smoothie z roszponką, gruszką i bananem
składniki: woda, banan, gruszka, roszponka, natka, chia, miód
Alergeny:

Kolacja

Dhal z soczewicą, batatem, szpinakiem na mleku kokosowym z ryżem dzikim i parabolicznym
składniki: ryż dziki i paraboliczny, soczewica, batat, pomidory krojone, mleko kokosowe, cebula, czosnek, szpinak, bulion, sezam, natka, papryka, imbir, garam masal
Alergeny: 11

Sobota 22.01.2022

Śniadanie

Carpacio z buraka na szpinaku z serem lazure, orzechami nerkowca, kremowym octem balsamicznym i chlebem żytnim 100%
składniki: chleb żytni (mąka żytnia, woda, sól), burak, ser lazure (mleko), orzechy nerkowca, szpinak, kremowy ocet balsamiczny (gotowany miąższ winogron, ocet winny, barwnik: karmel E150d), cukier, skrobia kukurydziana)
Alergeny: 1d, 7, 8a

II Śniadanie

Chlebek bananowy z ziarnami, serek waniliowy
składniki: serek waniliowy (mleko), mąka orkiszowa (orkisz), banany, jaja, olej rzepakowy, słonecznik, pestki dyni, soda oczyszczona, substancja słodząca erytrytol
Alergeny: 1e, 3, 7

Obiad

Makaron z kurczakiem, cukinią i kukurydzą w sosie śmietanowym
składniki: makaron pełnoziarnisty (pszenica durum), filet z kurczaka cukinia, śmietana roślinna bez nabiału (baza sojowa, tłuszcz kokosowy, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy), cebula, kukurydza, czosnek, grana padano (mleko), świeża pietruszka)

WEGE: Makaron z krewetkami, cukinią i kukurydzą w sosie śmietanowym
składniki: makaron pełnoziarnisty (pszenica durum), krewetki, cukinia, śmietana roślinna bez nabiału (baza sojowa, tłuszcz kokosowy, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy), cebula, kukurydza, czosnek, grana padano (mleko), świeża pietruszka)
Alergeny:  1a, 2,  6, 7

Podwieczorek

Kawałki owoców z siemię lnianym, orzechy brazylijskie
składniki: pomarańcza, grejpfrut, jabłko, gruszka, winogrono, orzechy brazylijskie, siemię lniane
Alergeny: 8

Kolacja

Dhal z soczewicą, batatem, szpinakiem na mleku kokosowym z ryżem dzikim i parabolicznym
składniki: ryż dziki i paraboliczny, soczewica, batat, pomidory krojone, mleko kokosowe, cebula, czosnek, szpinak, bulion, sezam, natka, papryka, imbir, garam masal
Alergeny: 11

*Informujemy, że menu może ulec zmianie

*Informujemy, że produkty użyte w potrawach mogą ulec zmianie.


Lista alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten
    1a. Pszenica
    1b. Żyto
    1c. Jęczmień
    1d. Owies
    1e. Orkisz
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy
    8a. Orzechy nerkowca
    8b. Orzechy włoskie
    8c. Orzechy pekan
    8d Orzechy laskowe
    8e. Orzechy pini
    8f. Migdały
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne