Śniadanie
Alergeny:
II śniadanie
Alergeny:
Obiad
Alergeny:
Podwieczorek
Alergeny:
Kolacja
Alergeny:
Śniadanie
Humus klasyczny pastą tahini i prażonym sezamem, rzodkiewka biała, ogórek, kalarepa, chleb orkiszowy
składniki: ciecierzyca, chleb orkiszowy (mąka orkiszowa, słonecznik, woda, drożdże, miód), rzodkiewka, ogórek, kalarepa, tahini (sezam), olej rzepakowy, sezam, imbir, sól, pieprz, kumin
Alergeny: 1e, 11
II Śniadanie
Owsianka z masłem orzechowym i bakaliami
składniki: płatki owsiane (owies), masło orzechowe (orzechy ziemne), morela suszona (dwutlenek siarki), śliwka suszona, żurawina suszona, słonecznik, pestki dyni, orzechy nerkowca, orzechy laskowe, wiórki kokosowe
Alergeny: 1d, 5, 8a, 8d, 12
Obiad
Bitki ze schabu w sosie cebulowym z kaszą gryczaną I ogórkiem kiszonym
składniki: schab, kasza gryczana, ogórek kiszony, cebula, śmietanka roślinna bez nabiału (roztwór białka soczewicy, olej rzepakowy, tłuszcz kokosowy, cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, stabilizator, aromaty), por, marchewka, olej rzepakowy, sól, pieprz, przyprawy
WEGE: Cukinia faszerowana chili sin carne, zapiekana z mozzarellą
składniki: cukinia, wegańskie „jak mielone” (baza sojowa (baza sojowa (woda, białko sojowe, sól), białko sojowe, aromaty naturalne, ocet spirytusowy, sól, barwniki (karmel), przyprawy, żelazo, witamina B12), fasola, papryka, kukurydza konserwowa (ziarno kukurydzy, woda, sól), przecier pomidorowy, mozzarella (mleko), sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka
Alergeny: 6, 7
Podwieczorek
Brownie fasolowe z gorzką czekoladą i orzechami
składniki: czerwona fasola, banany, jaja, olej rzepakowy, orzechy ziemne, gorzka czekolada, kakao, soda oczyszczona, erytrytol
Alergeny: 3, 5
Kolacja
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami i filetem maślanym
składniki: makaron (pszenica), filet z kurczaka, suszone pomidory, pomidorki koktajlowe, bazylia, rukola, kukurydza, słonecznik, olej rzepakowy, pestki dyni, sól
WEGE: Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami i pestkami dyni
składniki: makaron (pszenica), filet z kurczaka, suszone pomidory, pomidorki koktajlowe, bazylia, rukola, kukurydza, słonecznik, olej rzepakowy, pestki dyni, sól
Alergeny: 1a
Śniadanie
Jajecznica ze szpinakiem, pieczarkami, mozzarellą i szczypiorkiem, pomidor, ogórek, kalarepa, chleb firmowy
składniki: jaja, Chleb firmowy- razowy ze słonecznikiem (słonecznik, mąka żytnia, woda, mąka pszenna, drożdże, miód), pomidor, ogórek, kalarepa, pieczarka, szpinak, mozzarella (mleko), szczypior, sól, pieprz
Alergeny: 1a, 1b, 3, 7
II Śniadanie
Jogurt z musli, frużeliną wiśniowo-malinową, winogrono, orzechami laskowymi
składniki: jogurt naturalny (mleko), winogrono, płatki owsiane (owies), płatki jęczmienne (jęczmień), płatki żytnie (żyto), wiśnia, malina, orzechy laskowe, rodzynki, owoce kandyzowane, płatki kukurydziane, siemię lniane
Alergeny: 1b, 1c, 1d, 8d
Obiad
Makaron w sosie brokułowo- serowym z pomidorkami koktajlowymi i prażonymi plastrami migdałów
składniki: makaron pełnoziarnisty (pszenica durum), brokuł, ser blue (mleko), ser camembert (mleko), śmietanka roślinna bez nabiału (roztwór białka soczewicy, olej rzepakowy, tłuszcz kokosowy, cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, stabilizator, aromaty), migdały, pomidorki koktajlowe, sól, pieprz, przyprawy/
Alergeny: 1a, 7
Podwieczorek
Kefir bananowo-orzechowy ze szpinakiem
składniki: kefir (mleko), banan, masło orzechowe (orzechy ziemne), szpinak
Alergeny: 5, 7
Kolacja
Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem, czarnym ryżem, oliwkami i serem feta, dressing musztardowo- miodowym
składniki: mix sałat (lodowa, roszponka, strzępiasta), czarny ryż, tuńczyk, ser feta (mleko), pomidorki, ogórek, papryka, oliwki, olej rzepakowy, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, barwnik: kurkumina), miód, sól, pieprz
Alergeny: 4, 7, 10
Śniadanie
Sałatka z jajkiem, serem sałatkowym, warzywami, dressingiem chrzanowym i grzankami ziołowymi
składniki: mix sałat (lodowa, strzępiasta, roszponka), jaja, chleb tostowy (mąka pszenna pełnoziarnista, mąka pszenna, zakwas pszenny (woda, mąka pszenna, olej rzepakowy, cukier, drożdże, sól) regulator kwasowości), pomidorki koktajlowe, ogórek, rzodkiewka, papryka, ser sałatkowy (mleko), olej rzepakowy, chrzan (korzeń chrzanu, cukier, cytryna, woda, olej rzepakowy, regulator kwasowości:kwas cytrynowy), sól, pieprz
Alergeny: 1a, 3, 7
II Śniadanie
Kakaowy ryż z pomarańczami i orzechami nerkowca
składniki: ryż arborio, mleko, pomarańcza, orzechy nerkowca, erytrytol, kakao, skórka z pomarańczy
Alergeny: 7, 8a
Obiad
Pulpeciki w sosie kurkowym z kaszą jęczmienną wiejską I surówką z marchwi, jabłka i pora
składniki: szynka wieprzowa, kasza jęczmienna wiejska (jęczmień), marchewka, śmietanka roślinna bez nabiału (roztwór białka soczewicy, olej rzepakowy, tłuszcz kokosowy, cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, stabilizator, aromaty), kurki, cebula, jabłko, por, olej rzepakowy, sól, pieprz, przyprawy
WEGE: Zapiekanka ziemniaczana z łososiem, brokułami i migdałami
składniki: ziemniaki, cukinia, bakłażana, łosoś wędzony, brokuły, marchewka, śmietanka roślinna bez nabiału (roztwór białka soczewicy, olej rzepakowy, tłuszcz kokosowy, cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, stabilizator, aromaty), kurki, cebula, jabłko, por, olej rzepakowy, sól, pieprz, przyprawy
Alergeny: 1c, 4
Podwieczorek
Zupa szpinakowa z fetą i migdałami
składniki: woda, szpinak, seler, pietruszka, ser feta (mleko), migdały, śmietanka roślinna bez nabiału (roztwór białka soczewicy, olej rzepakowy, tłuszcz kokosowy, cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, stabilizator, aromaty), sól, pieprz
Alergeny: 7, 8f, 9
Kolacja
Pieczona kiełbaska z cebulką, pieczarką, pietruszką I musztardą, chleb z dynią, warzywa
składniki: kiełbaska (mięso wieprzowe, woda, sól, białko wieprzowe kolagenowe, substancja zagęszczająca, stabilizator, wzmacniacz smaku, przyprawy (zawiera seler), ekstrakt drożdży, jelito baranie), chleb z dynią bez drożdży (mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, siemię lniane, woda, sól), pomidor, ogórek, rzodkiewka, marchewka, pieczarka, cebula, pietruszka, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, barwnik: kurkumina), olej rzepakowy, przyprawy
WEGE: Pieczona kiełbaska z cebulką, pieczarką, pietruszką I musztardą, chleb z dynią, warzywa
składniki: kiełbaska roślinna na bazie soi (baza sojowa, białko sojowe, skrobia, cebula, olej rzepakowy, białko jaja kurzego, przyprawy, cukier, sól, stabilizator (chlorek potasu)), chleb z dynią bez drożdży (mąka żytnia, pestki dyni, słonecznik, siemię lniane, woda, sól), pomidor, ogórek, rzodkiewka, marchewka, pieczarka, cebula, pietruszka, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, barwnik: kurkumina), olej rzepakowy, przyprawy
Alergeny: 1b, 3, 6, 9, 10
Śniadanie
Humus śródziemnomorski, ogórek zielony, chleb orkiszowy
składniki: ciecierzyca, chleb orkiszowy (mąka orkiszowa, słonecznik, woda, drożdże, miód), ogórek, biała rzodkiew, papryka, oliwki, suszone pomidory, przecier pomidorowy, ajvar (papryka, bakłażan, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, koncentrat pomidorowy, sól, cukier), majeranek, bazylia, sól, pieprz
Alergeny: 1e
II Śniadanie
Kasza jaglana z serkiem wiejskim, winogrono I bakaliami
składniki: kasza jaglana, serek wiejski (mleko), winogrono, borówka, brzoskwinia, suszona morela (dwutlenek siarki), suszona śliwka, suszona żurawina, sezam, miód
Alergeny: 7, 11, 12
Obiad
Chili con carne z ryżem brązowym
składniki: ryż brązowy, szynka wieprzowa, łopatka wieprzowa, karkówka, fasola czerwona konserwowa (fasola, woda, sól), kukurydza konserwowa (ziarno kukurydzy, woda, sól), papryka, cebula, pomidory krojone, przecier pomidorowy, sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, zioła
WEGE: Chili sin carne z ryżem brązowym
składniki: ryż brązowy, wegańskie „jak mielone” (baza sojowa (baza sojowa (woda, białko sojowe, sól), białko sojowe, aromaty naturalne, ocet spirytusowy, sól, barwniki (karmel), przyprawy, żelazo, witamina B12), fasola czerwona konserwowa (fasola, woda, sól), kukurydza konserwowa (ziarno kukurydzy, woda, sól), papryka, cebula, pomidory krojone, przecier pomidorowy, sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, zioła
Alergeny: 6
Podwieczorek
Koktajl: jabłko, morela, banan, mięta
składniki: woda, jabłko, banan, morela, siemię lniane, miód, mięta
Alergeny:
Kolacja
Komosa ryżowa z kurczakiem z warzywami, orzechami nerkowca i natką
składniki: komosa ryżowa, filet z kurczaka, marchewka, cukinia, papryka, pietruszka, ketchup, sos sojowy bezglutenowy (woda, soja, sól, ocet spirytusowy) , miód, sweet-chilli (cukier, czerwona papryka chilli, ocet, woda, czosnek, sól, skrobia modyfikowana), orzechy nerkowca, natka, sól, pieprz, przyprawy
WEGE: Komosa ryżowa z tofu z warzywami, orzechami nerkowca i natką
składniki: komosa ryżowa, tofu (soja), marchewka, cukinia, papryka, pietruszka, ketchup, sos sojowy bezglutenowy (woda, soja, sól, ocet spirytusowy) , miód, sweet-chilli (cukier, czerwona papryka chilli, ocet, woda, czosnek, sól, skrobia modyfikowana), orzechy nerkowca, natka, sól, pieprz, przyprawy
Alergeny: 6, 8a
Śniadanie
Sałatka z mozzarellą, burakiem, kremowym octem balsamicznym i pestkami
składniki: mix sałat (lodowa,strzępiasta, roszponka), burak, ogórki, papryka, pieczywo lekkie (mąka żytnia, kaszka kukurydziana, otręby pszenne, olej rzepakowy, lecytyna)pomidorki, mozzarella (mleko) słonecznik, pestki dyni, kremowy ocet balsamiczny (gotowany miąższ winogron, ocet winny, barwnik: karmel E150d), cukier, skrobia kukurydziana), zioła prowansalskie
Alergeny: 1a, 1b, 7
II Śniadanie
Rogaliki francuskie z twarożkiem wiśniowym
składniki: ciasto francuskie (mąka pszenna, tłuszcz, woda, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), twaróg (mleko), wiśnia, jaja, erytrytol
Alergeny: 1a, 3, 7
Obiad
Chili con carne z ryżem brązowym
składniki: ryż brązowy, szynka wieprzowa, łopatka wieprzowa, karkówka, fasola czerwona konserwowa (fasola, woda, sól), kukurydza konserwowa (ziarno kukurydzy, woda, sól), papryka, cebula, pomidory krojone, przecier pomidorowy, sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, zioła
WEGE: Chili sin carne z ryżem brązowym
składniki: ryż brązowy, wegańskie „jak mielone” (baza sojowa (baza sojowa (woda, białko sojowe, sól), białko sojowe, aromaty naturalne, ocet spirytusowy, sól, barwniki (karmel), przyprawy, żelazo, witamina B12), fasola czerwona konserwowa (fasola, woda, sól), kukurydza konserwowa (ziarno kukurydzy, woda, sól), papryka, cebula, pomidory krojone, przecier pomidorowy, sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, zioła
Alergeny:
Podwieczorek
Ciasto marchewkowe z kremem orzechowym
składniki: mąka orkiszowa (orkisz), marchewka, olej rzepakowy, jaja, masło orzechowe (orzechy ziemne), erytrytol, soda oczyszczona
Alergeny: 1e, 3, 5
Kolacja
Komosa ryżowa z kurczakiem z warzywami, orzechami nerkowca i natką
składniki: komosa ryżowa, filet z kurczaka, marchewka, cukinia, papryka, pietruszka, ketchup, sos sojowy bezglutenowy (woda, soja, sól, ocet spirytusowy) , miód, sweet-chilli (cukier, czerwona papryka chilli, ocet, woda, czosnek, sól, skrobia modyfikowana), orzechy nerkowca, natka, sól, pieprz, przyprawy
WEGE: Komosa ryżowa z tofu z warzywami, orzechami nerkowca i natką
składniki: komosa ryżowa, tofu (soja), marchewka, cukinia, papryka, pietruszka, ketchup, sos sojowy bezglutenowy (woda, soja, sól, ocet spirytusowy) , miód, sweet-chilli (cukier, czerwona papryka chilli, ocet, woda, czosnek, sól, skrobia modyfikowana), orzechy nerkowca, natka, sól, pieprz, przyprawy
Alergeny: 6, 8a
*Informujemy, że menu może ulec zmianie
*Informujemy, że produkty użyte w potrawach mogą ulec zmianie.
Lista alergenów: